När ljud blir konst

Kvalitet är honnörsord hos Artifon – ett konsultföretag inom akustik och AV-teknik, scenljus och scenteknik.

Vår specialitet är hus för scenkonst. Flera av oss är både akustiker och musiker; en unik kombination av kunskap som vi tar med oss i alla våra projekt. Vi erbjuder dig rådgivning från första formuleringen av din vision, till sista kontrollen av resultatet.

Artifon är en helhetslösning för dig som vill att ljud ska låta som det ska.

Nyheter

Artifon firar 20 års jubileum

I år firar Artifon 20 år och vi är så stolta över vårt varumärke! För 20 år sedan startade Alf akustik- och AV-projektering i eget bolag. Då hette bolaget Lumicon och hade sitt första kontor på Idéhuset i Alingsås.
Starten kunde inte varit bättre med projekt som Oslo nya operahus som invigdes år 2008. Därefter har Artifons projektportfölj och varumärke byggts upp ytterligare genom åren med många andra projekt inom hus för scenkonst.
(nov 2022)

Invigning av Bergsjöns kulturhus

Så äntligen var det dags för invigning av det fina kulturhuset i Bergsjön där Artifon projekterat AV, scenljus och scenteknik. Ett hus med bibliotek, kafé, ateljéer, musikstudio och scener för musik, dans och teater.
(aug 2022)

Systemskedet för Nya Konst är klart

Systemhandlingarna Nya Konst i Göteborg är klara och nu startar bygghandlingsprojekteringen. Artifon projekterar rumsakustik och AV-teknik för konstnärliga fakulteten vid Göteborgs Universitet. Konstnärliga fakulteten är den största i Skandinavien med en helt unik bredd av utbildningar och forskning, även i ett internationellt perspektiv. Med det nya projektet så samlas fakulteten mitt i staden i ett hus som är specifikt anpassat för verksamheten. Akademiska Hus investerar ca 1,9 miljarder i det nya huset. Läs mer här. Bild Tham&Vidergård arkitekter.
(aug 2022)